Agriculture Exposure On Crops, Livestocks And Fisheries (APEX 1) 2016, Siri 2 | University Community Transformation Centre (UCTC)
» NEWS » Agriculture Exposure On Crops, Livestocks And Fisheries (APEX 1) 2016, Siri 2

Agriculture Exposure On Crops, Livestocks And Fisheries (APEX 1) 2016, Siri 2

Peserta diberi peluang untuk mengenal lanjut mengenai ternakan rusa

27 Julai 2016 Serdang, Selangor - Pusat Transformasi Komuniti Universiti (UCTC), UPM dengan kerjasama AGROBANK telah melaksanakan kursus pendedahan asas pertanian kepada pegawai kredit AGROBANK. Melibatkan 30 orang peserta dari cawangan AGROBANK seluruh negara yang hadir mengikuti kursus tersebut. Ceramah disampaikan oleh pakar UPM dan diadakan lawatan ke beberapa ladang UPM.

Program kerjasama ini bertujuan memberi informasi, idea, pendedahan serta isu terkini berkaitan pengurusan pertanian yang boleh digunapakai oleh peserta dalam urusan permohonan dan pemantuaan pinjaman kepada usahawan. Bidang pertanian yang diberi penekanan  adalah pengurusan tanaman, akuakultur dan ternakan.

Pegawai TPU UPM (berbaju oren) memberi taklimat berkenaan pengurusan tanaman kelapa sawit

Date of Input: | Updated: | amir_peli

SXEaRAI~