Peningkatan Pengetahuan Dan Ekonomi Komuniti Nelayan Darat Di Mukim Ulu Lepar, Kuantan. | PUSAT TRANSFORMASI KOMUNITI UNIVERSITI
» BERITA » Peningkatan Pengetahuan dan Ekonomi Komuniti Nelayan Darat di Mukim Ulu Lepar, Kuantan.

Kuantan, 10 Julai 2018 - Program pemindahan ilmu oleh Pusat Transformasi Komuniti Universiti UCTC UPM dengan kerjasama Fakulti Pertanian, UPM dan Taman Pertanian Universiti UPM kepada komuniti luar bandar bagi meningkatkan pengetahuan komuniti di Mukim Ulu Lepar, Kuantan telah diadakan pada hari ini.

Menerusi lawatan dan khidmat nasihat terus kepada kumpulan sasar ini dalam memastikan kelestarian dalam bidang usaha. Pengumpulan maklumat serta pertemuan semuka bersama pengusaha telah dilakukan bagi mendapatkan maklumat seterusnya merancang kepada aktiviti susulan yang dilaksanakan secara berkala setiap bulan. Program dibawah geran KTGS UPM ini dilaksanakan selama setahun dalam memastikan peningkatan pengetahuan serta pendapatan kepada pengusaha tumpuan.

Tarikh Input: 06/08/2018 | Kemaskini: 06/08/2018 | zaidi_tajuddin

SXEbFAY~