7 KESALAHAN YANG SERING DILAKUKAN OLEH NEWBIE DALAM BERCUCUK TANAM | PUSAT TRANSFORMASI KOMUNITI UNIVERSITI
» BERITA » 7 KESALAHAN YANG SERING DILAKUKAN OLEH "NEWBIE" DALAM BERCUCUK TANAM

7 KESALAHAN YANG SERING DILAKUKAN OLEH "NEWBIE" DALAM BERCUCUK TANAM

TERUJA! Ya mesti kita teruja bila lihat tanaman jiran kita membuahkan hasil. Sudah pasti kita juga ingin mencuba untuk bercucuk tanam buat pertama kali. Kita juga teruja untuk terus menyemai biji benih tanpa mengambil kira apa yang akan berlaku seterusnya.
.
Kesalahan utama adalah terlalu banyak letak baja dengan harapan pokok cepat besar. Ini SALAH. Baja bila perlu sahaja!
.
Pada kali ini, University Community Transformation Centre - UCTC UPM ingin berkongsi kepada anda berkaitan “7 kesalahan yang sering berlaku dalam kalangan 'newbies' semasa bercucuk tanam".
.
Semoga perkongsian ilmu pada kali ini dapat memberi manfaat kepada semua pembaca.

#UniversitiPutraMalaysia
#UCTCUPM