PEMANTAUAN PROJEK UNIVERSITY FOR SOCIETY (U4S) ZON UTARA PULAU TUBA, LANGKAWI | University Community Transformation Centre (UCTC)
» NEWS » PEMANTAUAN PROJEK UNIVERSITY FOR SOCIETY (U4S) ZON UTARA PULAU TUBA, LANGKAWI

PEMANTAUAN PROJEK UNIVERSITY FOR SOCIETY (U4S) ZON UTARA PULAU TUBA, LANGKAWI

PULAU TUBA, LANGKAWI, 29 April 2021- Lawatan pemantauan sulung oleh Encik Shahril Abdullah, Pengarah Bahagian Kolaborasi Industri dan Masyarakat (BKIM), JPT bersama Prof. Dr. Loh Teck Chwen selaku ketua sekretariat U4S ke projek U4S Zon utara. Pemantauan ini diadakan bertujuan memastikan projek U4S berjalan dengan lancar dan baik walaupun berlakunya pandemik COVID-19 di negara.

Pelaksanaan projek U4S bermula pada 28 Februari 2020 dengan Majlis Kelestarian Universiti Untuk Masyarakat (U4S) yang telah dirasmikan oleh Timbalan Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi (Penyelidikan & Antarabangsa) dan sehingga kini projek ini telah memasuki fasa akhir pelaksanaan.

Antara projek U4S yang di pantau ialah Projek Sistem Pengawasan Ternakan Kupang (UUM), Projek Aquanom (UUM), Projek Mini Perpustakaan (UPSI), Projek Ternakan Cendawan Tiram (UUM), Projek Tikar Mengkuang (UUM), Projek Co&Coal (UUM), Projek Digital Language E-Manual (UNIMAP) dan Projek Usahawan Digital (UNIMAP).

Date of Input: 01/06/2021 | Updated: 01/06/2021 | k_mhafis

SXETWAB~